Горанов намира време за Домусчиев, но не и за майките и страдащите им деца

Финансовият министър Владислав Горанов си знае интересите и ги преследва докрай.

Днес той не уважи инициираната от ГЕРБ среща с майките на деца с увреждания. Но за сметка на това можем да го видим да ”реже лента” при откриване на частни обекти, като трибуната ”Моци” на стадиона в Разград, собственост на Кирил Домусчиев.

Присъствието му на срещата с майките днес беше изключително важно, тъй като неговата дума е последна и важна при одобряването на законопроектите нужни на страдащите, за да живеят нормално и достойно.

Преди няколко дни социалният министър Бисер Петков призна, че именно финансовото министерство не се е съгласило с някои от важните промени в Закона за хората с увреждания, от които всъщност имат нужда страдащите. Разбра се, че  по тази причина законът е бил орязан и върнат за доразглеждане.

Любопитното в сканадалната ситуация е, че депутатите от ГЕРБ са били наясно, че по времето, в което те уреждат срещата с майките, Горанов няма как да присъства, заради други ангажимент. По този начин са се изгаврили с доверието на майките, че срещата ще бъде резултатна.

Известно е, че управляващите четири месеца извърщат глава от стачкуващите майки и техните проблеми. Депутати от ГЕРБ не откликнаха на поканите на жените да разговарят с тях и да чуят за проблемите им. При преминаване покрай палатката, намираща се на метри от входа на парламента, народните избранници упорито не искаха да ги погледнат.

За първи път депутати на ГЕРБ отидоха при тях след като майките блокираха във вторник движнеието на  „Орлов мост“. Поведението на властта и отсъствието на Владислав Горанов от важната и дългоочаквана среща е категорично доказателство, че геноцидът над страдащите деца, възрастни и техните близки ще продължи, както досега. / novaalternativa.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Сподели в социалните мрежи

Check Also

Николай Цонев: Лечков е с перспективно мислене, заслужава да е кмет

Председателят на ПП „Нова алтернатива“ Николай Цонев подкрепи кандидата за кмет на община Сливен Йордан Лечков

Председателят на ПП „Нова алтернатива“ Николай Цонев подкрепи кандидата за кмет на община Сливен Йордан …