изпрати новина

Николай Цонев: Няма изненада, кандидатът за президент на ГЕРБ ще е Бойко Методиев Борисов

Николай Цонев: Няма изненада, кандидатът за президент на ГЕРБ ще е Бойко Методиев Борисов

Николай Цонев е бивш министър на отбраната от 2008 до 2009 година. Той е председател на партия „Нова алтернатива“. Novini.bg потърси г-н Цонев за коментар относно предстоящите президентски избори и политическата обстановка в страната.

– Скоро предстоят избори за президент, Вашата партия „Нова алтернатива“ ще подкрепи ли някого от кандидатите?

– Все още нямаме официално решение – ще го вземем на нашия политически съвет, който ще се проведе на 3-ти октомври. Тогава ще решим дали да издигнем собствена кандидатура или да подкрепим някого от кандидатите.

– Какъв трябва да бъде профилът на президента?

– В нашето общество много често се говори за това какъв трябва да бъде профилът на президента – че трябва да разбира от сигурност, да знае езици.. Според мен, профилът на президента трябва да бъде човекът, когото хората изберат. И то с голямо мнозинство! Важно е той или тя да има държавническо мислене и да бъде опозиция на правителството, ако то взема решения, които застрашават националната и икономическа стабилност в държавата.

– Вие сте бивш военен министър. Какво смятате за кандидатурата на генерал Румен Радев, който до скоро беше в армията?

– Неговата кандидатура не се различава с нищо от тези на другите партии. Единствената разлика е, че той напусна армията с цел да се кандидатира. Той е достойна кандидатура –аз го познавам лично, честен и почтен човек е. Пожелавам му успех!

– Грешка ли прави ГЕРБ като все още не са обявили кандидата си за президент. И кого смятате, че ще издигнат от партията за такъв?

– С необявяването на кандидатурата си за президент, ГЕРБ се подиграват на българското общество, размахват му пръст в очите и му казват: „Ние ще си правим, каквото си искаме, а вие трябва да ни наблюдавате и да мълчите!“. Аз смятам, че това е обида към българското общество и обида към цялата гражданска общност! Когато разберем кой ще бъде кандидатът на ГЕРБ, няма да бъдем изненадани – той ще се казва Бойко Методиев Борисов.

– Как ще коментирате факта, че България ще бъде пазена в небето от американски самолети?

– Небето ни се пазеше от американски самолети само в продължение на една седмица, когато се проведе съвместното учение с българската армия. Смятам, че съвместното изпълнение на операцията air policing можеше да бъде осъществено, но единствено с български пилоти и българска техника.

– Много хора говорят за оставка на министър Ненчев. Какво е Вашето мнение?

– Министър Ненчев създаде огромна несигурност в българското общество, че ние нямаме армия, нямаме въздушен суверенитет, че нямаме самолети, с които да охраняваме собственото си въздушно пространство. Хора, които създават такова усещане и тревога, моментално трябва да си заминават.

– Наскоро парламентът отхвърли предложението за връщане на задължителната казарма. Какво мислите Вие по този казус?

– Връщането на задължителната казарма или наборната служба, както е по-правилно да се нарече, е популистка позиция на няколко партии, които се опитват да добият известност и да влязат в медиите. Липсват каквито и да е разчети- икономически или социологически, за това дали хората желаят или не желаят да се върне казармата. Вместо да се върне задължителната наборна служба, може да се въведе доброволна такава.

– Кой според Вас има най-много шанс за победа на предстоящите избори и ще има ли балотаж. И между кои кандидати?

– Абсолютно съм убеден, че балотаж ще има. Единият кандидат, предполагам, ще бъде кандидатът на ГЕРБ, а министър-председателят се старае да разводни нещата и да постигне голяма разлика с другия кандидат. Може се надява човекът, с когото ще бъде балотажът, да бъде различен от ген. Радев.
Автор: Росица Валентинова
Източник: novini.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Сподели в социалните мрежи

3 коментара

  1. Lovely post. This is exactly what I want to happen to me! You could have been talking about my plan for the next couple of years. Blogging for me is a public arena where I can practice in (relative) safety while I learn what I’m supposed to be doing. Believe me this will be a steep learning curve! Really enjoyed learning how blogging has opened so many doors and made so many conctneions for you. It’s what I’m hoping for, for me.

  2. Haha, shouldn’t you be charging for that kind of kneolwdge?!

  3. This condition is pretty limited by the reproductive system and might have several causes for example a response to injury or abnormal the flow of blood inside the testicles. Core maca from the supplier energetix is an herb that tests quite well for several males.