Н. Цонев за Фрог: Щастливи сме от ветото за 58 млн., но сме слепи за други 984 млн. дадени на Домусчиев

Н. Цонев за Фрог: Щастливи сме от ветото за 58 млн., но сме слепи за други 984 млн. дадени на ДомусчиевВсички са много щастливи , че президента е наложил вето на закона за Домусчиев за 58 млн.лв и са слепи за други 984 млн. лв дадени на Домусчиев !

Това каза за Фрог бившият министър на отбраната Николай Цонев, коментирайки подкрепата от ГЕРБ на ветото на президента за отмяна на поправки на приватизационния закон.

За незапознатите обяснавам: На конкурса за кораби за ВМС ( друг е въпросът дали са ни нужни ) , фирмата на Домусчиев спечели срещу себе си, като единствен кандидат и след това отказа да подпише договора , защото в цената не е включено ДДС, допълни той.

Възниква въпросът, ако в тръжната документация беше записано, че по желание на кандидата ще увеличим цената с 20%, до почти 1 млд.лв, дали другите кандидати биха се отказали? Освен това е нарушение на тръжната процедура!, посочи още Цонев.

Нагли , цинични и безочливи ! , каза накрая бившият военен министър.

Припомняме, че нашенската фирма „Делфин“ в края на миналата година се отказа от договора да строи многоцелеви патрулни кораби поради ценови съображения – промени в закона, с които започна да се начислява ДДС върху тези сделки. Известно е, че МТГ „Делфин“ е сред спонсорите на ФК „Лудогорец“, зад който стои Кирил Домусчиев като един от потенциалните привърженици на превъоръжаването на ВМС.

Заради проблема с данъчното облагане управляващите увеличиха цената от 820 млн. лв. за 2 кораба на 964 млн. – със стойността на ДДС-то. И пак корабите трябва да се строят съвместно с компанията „Делфин”.

frognews.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Сподели в социалните мрежи

Check Also

Николай Цонев: Лечков е с перспективно мислене, заслужава да е кмет

Председателят на ПП „Нова алтернатива“ Николай Цонев подкрепи кандидата за кмет на община Сливен Йордан Лечков

Председателят на ПП „Нова алтернатива“ Николай Цонев подкрепи кандидата за кмет на община Сливен Йордан …