изпрати новина

Поздравително слово от председателя на ПП „Нова алтернатива“ Николай Цонев към ПП „Гергьовден“

 

Поздравително слово от председателя на ПП „Нова алтернатива“ Николай Цонев към ПП „Гергьовден“Уважаеми дами и господа, членове на Националното ръководство на ПП „Гергьовден“!

 

В качеството си на Председател на ПП „Нова алтернатива“, съм признателен за поканата да присъствам на 13-ия извънреден Национален събор на партия „Гергьовден“ – една от първите партии, които преди близо 20 години влязоха в българския политически живот с намерението да представляват коректив на тогавашното управление. През далечната, вече, 1997г. много хора, разочаровани от дългите години на „прехода“, обединиха интересите си в една партия на „различните”, партия престъпваща създадените рамки за правене, водене и мислене на политиката. Вие бяхте първите, които не обещавахте. Вие желаехте да контролирате властта и се борихте за това.

Близо две десетилетия по-късно, политическата ситуация в България е колкото идентична, толкова и различна от тогава, с тази разлика, че българският гласоподавател е вече крайно изморен от съществуващата политическа система. Българският народ изпитва остра необходимост от справедливост, равенство, от достъп до здравеопазване и образование, от достъп до култура.

Сваленото от власт правителство на ПП ГЕРБ, служебният кабинет, извънредните парламентарни избори, неуспешен кабинет на социалистическата партия, последван от оставката им, нов служебен кабинет, нови извънредни избори, второ правителство на ПП ГЕРБ – тези събития от последните няколко години създадоха обстановка на несигурност и недоверие, поставиха висшия идеал за патриотизъм на заден план.

Като председател на партия „Нова алтернатива“, мога да заявя, че ние, както и партия „Гергьовден“, бяхме активни участници във всички тези процеси. За кратко време, ние, партиите, поставяни на втори план в политическия живот, придобихме богат опит и извлякохме редица поуки. Може би най-важният извод след последните избори бе, че България продължава да търси алтернатива!

Ние разбрахме, че голяма част от нашите сънародници търсят същите ценности, които ние изповядваме – патриотизъм и родолюбие. За съжаление, разни политически субекти през последните години успяха да заблудят голяма част от народа ни и лъжливо назоваха себе си „патриоти“ и фалшиво проповядваха родолюбие.

За да има баланси в държавата и държавата да остане да съществува е от изключителна важност, ние, партиите на алтернативата, да водим ясна и целенасочена политика. Демокрацията си отиде с идването на Борисов на власт.

Но процесът вече приключи. Време е ние да се мобилизираме! За това приветствам този Национален събор на ПП „Гергьовден“ и пожелавам решенията, които ще се вземат днес тук, да бъдат решения в полза на българската демокрация; решения, които ще допринесат за реализацията на изконния ви идеал – да бъдете реален коректив на управлението!

Успех, колеги!

Николай Цонев

Председател на ПП „Нова алтернатива“

Източник: novaalternativa.bg/

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Сподели в социалните мрежи