изпрати новина

ПРАВО НА ОТГОВОР – НИКОЛАЙ ЦОНЕВ

ПРАВО НА ОТГОВОР - НИКОЛАЙ ЦОНЕВ

Уважаеми господа,

По повод публикуваната позиция на бригаден генерал Пламен Богданов във вашата медия www.pan.bg на 16 юни 2016г., считам за свое задължение да заяви следното:

В българската общественост често се обсъждат офицерската чест и достойнство – качества, които през цялата си служба в българската армия и като Министър на отбраната съм се стремил да спазвам и да работя за издигането авторитета на армията.
Разбирам, че публикуваната позиция на бригаден генерал Пламен Богданов е резултат от чинното изпълнение на заповед на началника на отбраната – генерал Константин Попов. Макар да имам какво да кажа относно написаното от него, с цел да запазя честта на хората, които са част от БА и които изпълняват службата си, ръководени единствено от дълга към Родината, аз, Николай Цонев, няма да анализирам изказването на бригаден генерал Пламен Богданов.

Вместо анализ, бих желал да задам няколко въпроса, на които той, публично чрез Вашия сайт, да отговори:

1. Къде беше ген. Богданов /респ. Попов/, когато през 2009 г. правителството на ГЕРБ намали бюджета на армията с 560 милиона лева?

2. Къде беше ген. Богданов /респ. Попов/, когато правителството на ГЕРБ премахна глава 10 „Социална политика” от ЗОВСРБ?

3. Къде беше ген. Богданов /респ. Попов/, когато правителството на ГЕРБ не въведе в изпълнение § 44 от ЗОВСРБ за военния пенсионен фонд?

4. Къде беше ген. Богданов /респ. Попов/, когато НЕ беше увеличена заплатата на военнослужещите с 33 % и на сержантите с 25% съгласно чл. 212 от ЗОВСРБ?

5. Какво направи ген. Богданов /респ. Попов/, когато милиционерите на ГЕРБ арестуваха и поставиха на колене военен министър във военно поделение?

6. Къде беше ген. Богданов /респ. Попов/, когато се спря продажбата на жилища на военнослужещите, а детските градини за децата на военните се дариха на общините –събития, които принудиха военните да напуснат или да се откажат да се местят от гарнизон в гарнизон?

7. Защо не чухме от него, че авиацията е в плачевно състояние и когато я командваше не предприе инициатива да я „подобри“?

8. Къде беше той тази година, когато настоящият министър унизи за пореден път воннослужещите като им раздаде по 5 лв. ДМС за Нова година?

9. Къде беше той, когато Аню Ангелов отмени собствената си заповед за бонуси на военнослужещите, за да плати „кугърите“?

10. Къде беше той, когато ВВС превозваше „бистришките тигри” и фолк певици, и това беше за сметка на тренировачните полети на пилотите?

11. Каква беше неговата реакция за негодните и опасни парашути?

Ще се радвам читателите на www.pan.bg да бъдат запознати с настоящото писмо.

20.06.2016 С уважение,
гр. София Николай Цонев –
Източник: pan.bg/

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Сподели в социалните мрежи