100 000 лв. обезщетение за бившия министър Николай Цонев

100 000 лв. обезщетение за бившия министър Николай ЦоневАпелативният съд определи обезщетение от 100 000 лв. за бившия военен министър Николай Цонев. Причината е ареста му преди няколко години, след което бе оправдан.

Вредите, които той е понесъл покрай делото, по което беше окончателно признат за невинен заедно със съдия Петър Сантиров и Тенчо Попов, значително надхвърлят обичайните за останалите дела.

С този мотив магистратите са увеличили обезщетението за неимуществени вреди и са присъдили на Цонев 100 000 лева по делото, което той заведе срещу прокуратурата по Закона за отговорността на държавата и общините за вреди.

Преди година Софийският градски съд (СГС) присъди на ексминистъра 50 000 лева, като прие, че доказаните морални вреди са най-вече покрай унизителния му арест. Той беше задържан на 1 април 2010 г. във ВМА от служители на МВР под ръководството на тогавашния зам.-градски прокурор Роман Василев.

Колко десетки милиони трябва да плати България заради полицейщината на Цветан Цветанов, колко?

Няколко дузини са вече и делата спечелени срещу България в Страсбург, защото председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов обявяваше присъди от Народното Събрание, който в последствие оказваха медиен фарс и нищо повече !

Такава е политиката на Цветан Цветанов като въглените в политическата жарава – ако не могат да те изгорят, то ще те очернят !
Истината обаче е една и тя рано или късно възтържествува, а другото е гледна точка!
Източник: bultimes

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Сподели в социалните мрежи

Check Also

Николай Цонев: Лечков е с перспективно мислене, заслужава да е кмет

Председателят на ПП „Нова алтернатива“ Николай Цонев подкрепи кандидата за кмет на община Сливен Йордан Лечков

Председателят на ПП „Нова алтернатива“ Николай Цонев подкрепи кандидата за кмет на община Сливен Йордан …