Николай Цонев осъди прокуратурата! Плащат му 108 бона!

Николай Цонев осъди прокуратурата! Плащат му 108 бона!Николай Цонев осъди прокуратурата! Плащат му 108 бона
Бившият военен министър искал 208 000 лева обезщетение

Бившият военен министър Николай Цонев осъди прокуратурата да му плати 100 000 лв. обезщетение заради вредите, които е претърпял покрай ареста му през 2010 г. и делото за подкуп, което завърши преди 3 години с окончателното му оправдаване, пише “24 часа”.

Припомняме ви, че бившият главен секретар на Министерство на финансите Тенчо Попов и Николай Цонев бяха арестувани при шумни спецакции, които оставиха съмнения за полицейско насилие и превишаване на правомощията.

Кадри от ареста на ексвоенния министър предизвикаха вълна от недоволство, след като на записа на МВР се чува как прокурор Роман Василев нарича Цонев: “абсолютен престъпник”.

В мотивите си ВКС припомня сега унизителния арест на Цонев, който бил поставен на колене с насочен към главата му пистолет.

Задържането е било заснето и показано по всички медии и е продължило до 8 юни 2010 г., след което мярката за неотклонение е била изменена в парична гаранция от 15 000 лв. Цонев беше оправдан на 3 февруари 2015 г.

Решението на САС, което е от януари 2018 г., беше обжалвано от Цонев и протестирано от прокуратурата. Искът му беше за 200 000 лева и той настояваше ВКС да го уважи изцяло, докато пред втората инстанция прокуратурата беше съгласна, че обезщетение му се дължи, но то не трябва да е над 10 000 лева.

Според прокуратурата в решението на САС няма мотиви за наличието на причинно-следствена връзка между незаконосъобразното обвинение и причинените вреди на Николай Цонев.

Според ВКС апелативният съд е бил достатъчно изчерпателен и не е нужно преразглеждане.

Ето това е Цветановщината и полицейският произвол в България !

Справедливостта рано или късно възтържествува!

Тази информация достига до Вас благодарение WARS.BG военният портал на България!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Сподели в социалните мрежи

Check Also

Николай Цонев: Лечков е с перспективно мислене, заслужава да е кмет

Председателят на ПП „Нова алтернатива“ Николай Цонев подкрепи кандидата за кмет на община Сливен Йордан Лечков

Председателят на ПП „Нова алтернатива“ Николай Цонев подкрепи кандидата за кмет на община Сливен Йордан …