Глупаците не са за държавната администрация

Глупаците не са за държавната администрацияНяма нормален човек в нашата изстрадала от експерименти държава, който да не си задава въпроса: „Как е възможно НОИ да превежда пенсии в затворена банка?“.

Освен, че са превели средства в банка, за която цялата държава знае, че близките 3 месеца няма да работи, те се оправдават като ученички, че, видите ли, пенсионерите са им виновни, че не са заявили други сметки в друга банка.

Това означава, че нито управителят на НОИ, нито държавните служители оправдават заплатите си, които получават. Те са забравили, че са служители на държавата и трябва да служат на нейните граждани. Тяхното поведение е необяснимо, нелогично и навежда съмнения, че действията да се преведат пенсиите в затворена банка са направени съвсем умишлено.

Оправданието „поради незнание“ не е адекватно в настоящия случай, т.к. НОИ плаща за мониторинг на медиите чрез дирекция „Общественни комуникации и международно сутрудничество“, която по задължение по Правилника за дейността на НОИ, в чл.19, т.2 „осъществява анализ на публикациите в медиите“.

Всичко това означава, че тези „държавни“ служители, не са си изпълнили задълженията съвсем умишлено.. или са неприемливо глупави.

Ние от Нова Алтернатива призоваме ръковоството на НОИ да излезе с ясна позиция, съзнателно ли са приведени парите за пенсии в затворена банка, или поради глупост.

Ако е съзнателно, то в чий интерес, а ако е от глупост – Вън от държавната администрация!
Източник:  novaalternativa.bg/

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Сподели в социалните мрежи

Check Also

Криворазбраната окупация

Криворазбраната окупация

Изглежда широката интерпретация на окупацията на СУ измества обществения фокус и разбиране в неправилна посока. …

One comment

  1. I feel sastefiid after reading that one.