Декларация на партия „Нова алтернатива”

Декларация на партия „Нова алтернатива”СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО РУШИ НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ

Партия „Нова алтернатива” категорично се противопоставя срещу отнемането на социалните права на военнослужещите, полицаите, надзирателите в местата за лишаване от свобода, служителите на ДАНС и други категории служители, пряко ангажирани с опазване на националната сигурност.

Приетите от служебното правителство  изменения в чл. 69 от КСО създават несигурност и демотивират хората, отговорни за опазването на реда и сигурността в страната да изпълняват служебния си дълг.

В момента страната ни е изправена пред сериозни предизвикателства за националната сигурност – и външни, и вътрешни, и гражданите с право са загрижени за безопасността си. Неприемливо е в такъв момент да се предприемат действия, които засягат професионалната и социалната сигурност на хората, чийто дълг е да бранят и опазват сигурността на страната.

Служебното правителство превишава правомощията си, като взема по административен път решения, за които трябва да има ясна политическа воля и консенсус. По този начин кабинетът върши мръсната работа на бъдещото правителство на ГЕРБ и безотговорно нагнетява напрежение сред българските военнослужещи и полицаи.

Подкрепяме и ще подкрепим всички форми на протест срещу това безотговорно и опасно решение на служебния кабинет.

От днес,  28 септември, партия „Нова алтернатива” организира в столицата и областните градове подписка срещу решението на МС от 24 септември по т. 9 от дневния ред, в която се предвиждат промени в чл. 69 от КСО.

Източник: novaalternativa.bg/

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Сподели в социалните мрежи

Check Also

Криворазбраната окупация

Криворазбраната окупация

Изглежда широката интерпретация на окупацията на СУ измества обществения фокус и разбиране в неправилна посока. …