НОВА АЛТЕРНАТИВА се обявява за незабавната оставка на Иван Тотев

НОВА АЛТЕРНАТИВА се обявява за незабавната оставка на Иван ТотевПоредното мащабно надвишаване на властови права излезе наяве в Пловдив. Единствената възможна реакция спрямо тази мащабна криза на общественото доверие, породена от безхаберните действия на представители на ГЕРБ, е незабавна оставка на кмета Иван Тотев и предсрочни общински избори.

НОВА АЛТЕРНАТИВА инициира подписка сред пловдивските граждани за незабавното отстраняване на Тотев от власт.
Екипът ни днес сезира и Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси, в чиито функции се включва събирането на информация и упражняването на контрол върху дейността на органите на изпълнителната власт.

Прокуратурата трябва веднага да реагира по този случай на „брутална незаконосъобразност”. Няма достатъчно силни думи, които да изразят гражданското огорчение. Остава въпросът кое от престъпните действия на Тотев и групата на ГЕРБ е по-обидно – саботажа на нормалната работа в управлението на община Пловдив, корупционните практики, които са наложени като статукво или наглото отричане на истинността на записа?

Иван Тотев се слива с образа на „гербаджията-държавник”, за когото закони и правила не съществуват. Това е вторият случай на мащабен обществен скандал, който произлиза от злоупотребите на кмета на Пловдив. Необходимо е да бъде незабавно отстранен от поста си, но юридически механизъм не дава възможност за навременна реакция. Тук се оголва основен проблем на нацията, а именно липсата на процедура, в синхрон с моралните устои на обществото, многократно доказало се като по-съвестно от управниците си, чрез която извършителят на престъпление да се лиши от власт.

Припомняме клетвата, която Тотев е положил при встъпването си във власт: „Заклевам се в името на Република България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на гражданите от община Пловдив и да работя за тяхното благоденствие.“
Източник: novaalternativa.bg/

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Сподели в социалните мрежи

Check Also

Криворазбраната окупация

Криворазбраната окупация

Изглежда широката интерпретация на окупацията на СУ измества обществения фокус и разбиране в неправилна посока. …