Проф. Стойко Стойков, водач на листата на партия „Нова алтернатива“ за 22 МИР: КАК ДА ВЯРВАШ НА ПОЛИТИЦИТЕ, КОГАТО МИНИСТРИТЕ ТЕ ПРЕДАВАТ?

Проф. Стойко Стойков, водач на листата на партия „Нова алтернатива“ за 22 МИР: КАК ДА ВЯРВАШ НА ПОЛИТИЦИТЕ, КОГАТО МИНИСТРИТЕ ТЕ ПРЕДАВАТ?Сигурността на държавата ни   за пореден път е вкарана в спиралата на конфликта с псевдо-политиците си, което недвусмислено доказва, че проблемът с въвеждане на изисквания за възраст по чл. 69 от КСО,  за военнослужещи  и полицаи е системен за псевдо-демократичния ни преход.

Дискусията по време на последното заседание на служебното правителство по приемане на Решение за одобряване на Доклад с нови и актуализирани мерки, в отговор на Препоръката на Съвета от 8 юли 2014 г. относно Националната програма за реформи на България за 2014 г. и съдържаща становище на Съвета относно Конвергентната програма на България за 2014 г. е преминала с „мълчаливото съгласие” на служебния министър на отбраната Велизар Шаламанов.

И въпреки героичната отбрана на министъра на вътрешните работи  Йордан Бакалов, проектът е приет от служебното правителство така, както е предложен. Жалко, че и от  това служебно правителство на ГЕРБ сигурността на държавата ни получи поредната служебна загуба, този път  с 16 на 1 гласа. Това решение не демотивира, а унижава и унищожава службите в сферата на сигурността и отбраната на държавата!

Един бегъл и бърз анализ на нормативната база показва, че служителите в сферата на сигурността през времето на своята служба  имат около 30 ограничения и забрани, някои от които ги следват дори и след като се уволнят, за разлика от пенсионерите на възраст “Христоскова”.

За пореден път служителите в сферата на сигурността и отбраната разбраха, че реалният  живот в държавата,  за чиято сигурност и отбрана те носят отговорност дори с живота си е цинизъм, лъжа и партийно-политически манипулации.

Загрижено дали ГЕРБ ще успее да спечели абсолютно мнозинство на предстоящите извънредни парламентарни избори, служебното правителство по матросовски се  е заело да почисти препъни камъните по магистралите на  обществения ни живот преди идването на ГЕРБ на власт.

Дългите години на прехода показаха, че за партиите на статуквото няма значение каква партийна политика водиш в България, ако спазваш златното правило на служебния слуга  -„подмазвай се на по-големите, поощрявай преданите и мачкай безправните“, за да получиш от бъдещите победители в изборите своята персонална „Солунска митница”.

Натегачеството на служебния кабинет  в  ролята на „метач“, който трябва да свърши всичката мръсна работа останала недовършена през пагубния за държавността и прекратен от пожарите на живите факли мандат на ГЕРБ, вече сериозно надмина границите на санитарния минимум в сигурността на държавата.

Без да е  упълномощен от своя работодател (върховния главнокомандващ)  да поема дългосрочни ангажименти за каквото и да било, потресаващо и   с лека ръка служебния кабинет се опитва да взема решения с хоризонт от години напред, за може след това ген. Бойко Борисов с претенции за „биг меринджей“, да дойде на бял кон, чист и добър пред жалките остатъци в сигурността на държавата ни.

Промените заложени в приетото Решение ( за въвеждане на възраст и намаляване броя на заплатите получавани при пенсиониране в системата за сигурност), представляват опит за спасение на едно бъдещо некомпетентно управление.  Но всички тези некадърни хора в политически план, непознаващи инструментите изискващи кураж и персонална отговорност, с които може да се повлияе на процесите на управление в държавата,  потърсиха  единствения  начин познат им от мафиотските години на демокрацията –  да се посегнат към джоба на хората.

„Уважаеми” дами и господа  служебно управляващи, служителите в системата за националната ни сигурност  са ваши, а не на друга държава и прекратете експериментите си на техния гръб.

Да се гавриш с хората служещи в системата на сигурността по този начин е грозно, неморално и опасно. Защото те нямат избор притиснати в ъгъла на обществото ни, ругани и обиждани, унизени и заплашвани, реформирани и  осмивани, подигравани и съкращавани при спазване на изискванията за своя специфичен вид труд.

Но изход има и той е в силна, а не силова държава, в която защитата на сигурността на гражданина и държавата ще бъдат приоритет, персонален ангажимент и отговорност на всеки управляващ, а не партийно-политически лозунг на борещата се за пореден път за власт  партия от статуквото.

Не позволявайте да бъдете излъгани отново от тези, които за 25 години в управлението на държавата ни умишлено и съвсем не безкористно се саморазправиха със сигурността и служителите в нея.

Да защитим защитниците си като народ, общество и хора.

КОГАТО ДЪРЖАВАТА СЕ ОТНАСЯ НЕДОСТОЙНО СЪС СВОИТЕ ЗАЩИТНИЦИ, ТЕ МОГАТ ДОСТОЙНО ДА Я НАПУСНАТ!

 

полк. (о.з.) проф. д-р Стойко Стойков

експерт по сигурността на ПП „НОВА АЛТЕРНАТИВА”
Източник: novaalternativa.bg/

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Сподели в социалните мрежи

Check Also

Криворазбраната окупация

Криворазбраната окупация

Изглежда широката интерпретация на окупацията на СУ измества обществения фокус и разбиране в неправилна посока. …