45 са кандидатите за кметове на 11-те общини в област Видин за местните избори

45 са кандидатите за кметове на 11-те общини в област Видин за местните избори45 са кандидатите за кметове на 11-те общини във Видинска област за предстоящите местни избори, съобщиха от общинските избирателни комисии.

Във Видин кандидатите за кмет на общината са 10. Като първа политическа сила в община Видин ГЕРБ издига за втори мандат досегашния кмет Огнян Ценков. Любомир Георгиев, директор на Гимназията с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков“, е кандидатът за кметското място на БСП.

Местната коалиция от партиите СДС, БЗНС, БДСР, НДСВ, Нова алтернатива и ЗНС издигат бившия депутат от НДСВ кардиологът д-р Цветан Ценков. Кандидат на ДПС е досегашният общински съветник Красимир Асенов, кандидат на „Демократична България – Обединение“ (Да България, ДСБ, Зелено движение) е Иван Перчински, бившият кмет на Видин Герго Гергов е кандидат на „Атака“ и Земеделски съюз „Александър Стамболийски“, кандидат на ПП „Възраждане“ е Ненчо Нешев, партия на Зелените ще участва с кандидат за кмет – Венцислав Димитров, ПП „Обединена социалдемокрация“ издига Богдан Гешев, Иван Иванов е кандидатът на местна коалиция ВМРО – БНД (АБВ и НФСБ).

Общинската избирателна комисия в Белоградчик е регистрирала 4-ма кандидати за кметското място. Местна коалиция „БСП за България“ и ДПС издига настоящия кмет Борис Николов за още един мандат. Ивайло Конов, бивш офицер от Гранична полиция е кандидатът на ПП ГЕРБ. Д-р Виолета Дочкова, бивш управител на болниците в Белоградчик и Видин, е кандидат на ПП „Нова алтернатива“ за кметското място. Кандидатът на НФСБ е бившият зам.-кмет на Белоградчик Александър Алексиев. Шест партии и коалиции са регистрирали листи за общински съветници в Белоградчик.

В община Бойница има само един кандидат за кмет – Анета Генчева, която е и настоящ кмет. Тя отново е издигната от ПП ГЕРБ. Листи за общински съветници обаче са регистрирали три партии – ГЕРБ, БСП и ДПС.

В Брегово кандидатите за кмет са четирима. БСП издига за пореден мандат досегашния кмет Милчо Лалов, настоящият кмет на село Ракитница Илиян Бърсанов е кандидатът на ГЕРБ, Виктор Сулов е издигнат от АБВ, Земеделския народен съюз е издигнал Пламен Грозданов.

В Грамада ПП ГЕРБ издига Николай Иванов, председател на видинската младежка организация на партията, Ваньо Димитров е кандидатът на БСП, Иван Иванов – на НСФБ, а сегашният кмет Милчо Башев е кандидатура на местна коалиция ПП „Нова алтернатива“ и ПП „Воля“.

В Димово кандидатът на ГЕРБ е настоящият кмет Лозан Лозанов. БСП издигна Наташа Трайкова, бивш заместник-кмет на Общината, в кметската надпревара. Мая Петкова-Борисова е кандидатът на местна коалиция „Обединена социалдемокрация и СДС“.

Светослав Славчев е кандидат местна коалиция „Новото време“. ПП „Земеделски народен съюз“ отново издига д-р Валери Велков от ОДБХ за кмет в предстоящите местни избори.
В Кула настоящият кмет д-р Владимир Владимиров е кандидатът за кмет на ГЕРБ за трети пореден мандат. Кандидатът на БСП е Андрей Андреев, а ПП „Възраждане“ издига за кмет Николай Петков.

В община Макреш Митко Антов, който спечели частичните местни избори за кмет на Общината през миналата година, е кандидат на БСП. ПП ГЕРБ издига за кметското място Цветан Рачев. Красимир Кръстев е кандидатът на дясна коалиция СДС, БЗНС, ЗНС, БДСР, а Веселин Велков – на ПП „Воля“.

В Ново село кандидатите за кмет са трима. Настоящият кмет Георги Стоенелов е подкрепен от ГЕРБ, Инициативен комитет издига Борислав Крумов. ДПС регистрира Наташа Ганцова за участие в кметската надпревара.

В община Ружинци настоящият кмет Александър Александров е кандидатът на ГЕРБ за още един мандат. Бившият кмет на Общината Венцислав Ванков е кандидат на БСП, Илиян Илиев – председател на местния Общински съвет, е кандидатурата на ПП „Нова алтернатива“.

В община Чупрене кандидатът на ГЕРБ е настоящият кмет на село Горни Лом Анжело Добричов. Богомил Станков – председател на Общинския съвет, е кандидатът на БСП, Иван Велков е кандидат на ПП „Воля“, ДПС издигна кандидатурата на Адриан Маринов.
Източник: Агенция „Фокус

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Сподели в социалните мрежи

Check Also

Николай Цонев: Лечков е с перспективно мислене, заслужава да е кмет

Председателят на ПП „Нова алтернатива“ Николай Цонев подкрепи кандидата за кмет на община Сливен Йордан Лечков

Председателят на ПП „Нова алтернатива“ Николай Цонев подкрепи кандидата за кмет на община Сливен Йордан …