Бившата говорителка на ЦИК и зам.-министър на отбраната Камелия Нейкова спечели конкурс за работа в парламента

Бившата говорителка на ЦИК и зам.-министър на отбраната Камелия Нейкова спечели конкурс за работа в парламентаСедмина се бориха за длъжността „законодателен референт“, за която минималният размер на основната заплата е 2300 лв.

Доскорошният говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова е спечелила конкурс за законодателен референт в Народното събрание.

В сряда Нейкова присъства на заседание на парламентарната Комисия по икономическа политика и туризъм. Тя и още двама нейни колеги – референти получиха специални благодарности от председателстващата заседанието Даниела Савеклиева. Повод за това стана експертната им работа по законопроект за марките и географските означения. Стана ясно, че в проекта, внесен от Министерския съвет, е имало доста проблеми и той трябвало да претърпи сериозни корекции между първо и второ четене.

Камелия Нейкова бе говорител на предишния състав на ЦИК от квотата на БСП. През март т.г. под натиска на соцпартията съставът на централния изборен орган бе подменен, а Нейкова не намери място в него.

Справка на „Флагман” в сайта на парламента показа обаче, че тя се е явила на конкурс за свободна длъжност за „законодателен референт”, обявен на 14 май от председателя на Народното събрание.

Минималният размер на основната заплата за длъжността е 2300 лв., става ясно от обявлението. Конкурсът включвал решаване на тест и интервю.

Според краткото описание на длъжността задачи на референта са да проучва и анализира законопроектите; да следи за правилното въвеждане в законите на изискванията на директивите и мерките по прилагането на регламентите; при необходимост да изготвя становища за съответствие с Конституцията и действащото законодателство, правото на Европейския съюз и други международни актове; да участва в работни групи, създадени от постоянните комисии за обсъждане на законопроектите и подготовката на работния доклад за второ гласуване; да изготвя сравнително-правни анализи по въпроси от парламентарната законодателна практика и др.

До участие в конкурса са били допуснати седем кандидати, а тестът се е провел на 13 юни. Камелия Нейкова е надделяла над конкуренцията.

Нейкова е на 50 г. и е бивш зам.-председател на партията „Нова алтернатива”, чийто лидер е Николай Цонев.

Тя бе и зам.-министър на отбраната в периода 2008 – 2009 г., когато министър бе именно г-н Цонев.

Завършила е право в Русенския университет. / novaalternativa.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Сподели в социалните мрежи

Check Also

Николай Цонев: Лечков е с перспективно мислене, заслужава да е кмет

Председателят на ПП „Нова алтернатива“ Николай Цонев подкрепи кандидата за кмет на община Сливен Йордан Лечков

Председателят на ПП „Нова алтернатива“ Николай Цонев подкрепи кандидата за кмет на община Сливен Йордан …