Бившата говорителка на ЦИК и зам.-министър на отбраната Камелия Нейкова спечели конкурс за работа в парламента

Бившата говорителка на ЦИК и зам.-министър на отбраната Камелия Нейкова спечели конкурс за работа в парламентаСедмина се бориха за длъжността „законодателен референт“, за която минималният размер на основната заплата е 2300 лв.

Доскорошният говорител на Централната избирателна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова е спечелила конкурс за законодателен референт в Народното събрание.

В сряда Нейкова присъства на заседание на парламентарната Комисия по икономическа политика и туризъм. Тя и още двама нейни колеги – референти получиха специални благодарности от председателстващата заседанието Даниела Савеклиева. Повод за това стана експертната им работа по законопроект за марките и географските означения. Стана ясно, че в проекта, внесен от Министерския съвет, е имало доста проблеми и той трябвало да претърпи сериозни корекции между първо и второ четене.

Камелия Нейкова бе говорител на предишния състав на ЦИК от квотата на БСП. През март т.г. под натиска на соцпартията съставът на централния изборен орган бе подменен, а Нейкова не намери място в него.

Справка на „Флагман” в сайта на парламента показа обаче, че тя се е явила на конкурс за свободна длъжност за „законодателен референт”, обявен на 14 май от председателя на Народното събрание.

Минималният размер на основната заплата за длъжността е 2300 лв., става ясно от обявлението. Конкурсът включвал решаване на тест и интервю.

Според краткото описание на длъжността задачи на референта са да проучва и анализира законопроектите; да следи за правилното въвеждане в законите на изискванията на директивите и мерките по прилагането на регламентите; при необходимост да изготвя становища за съответствие с Конституцията и действащото законодателство, правото на Европейския съюз и други международни актове; да участва в работни групи, създадени от постоянните комисии за обсъждане на законопроектите и подготовката на работния доклад за второ гласуване; да изготвя сравнително-правни анализи по въпроси от парламентарната законодателна практика и др.

До участие в конкурса са били допуснати седем кандидати, а тестът се е провел на 13 юни. Камелия Нейкова е надделяла над конкуренцията.

Нейкова е на 50 г. и е бивш зам.-председател на партията „Нова алтернатива”, чийто лидер е Николай Цонев.

Тя бе и зам.-министър на отбраната в периода 2008 – 2009 г., когато министър бе именно г-н Цонев.

Завършила е право в Русенския университет. / novaalternativa.bg

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Сподели в социалните мрежи

Check Also

Николай Цонев: Подкрепям Слави, не се поддаде на изнудване

Николай Цонев: Подкрепям Слави, не се поддаде на изнудване

Статуквото се стъписа – не очакваше в ИТН да има хора, които не приемат бележки, …