Председателят на ПП „Нова алтернатива“ Николай Цонев подкрепи кандидата за кмет на община Сливен Йордан Лечков

Николай Цонев: Лечков е с перспективно мислене, заслужава да е кмет

Председателят на ПП „Нова алтернатива“ Николай Цонев подкрепи кандидата за кмет на община Сливен Йордан Лечков

Председателят на ПП „Нова алтернатива“ Николай Цонев подкрепи кандидата за кмет на община Сливен Йордан Лечков, издигнат от партията.

На пресконференция в Пресклуба на БТА Цонев, отбеляза, че структурата в Сливен е най-старата в страната, като предложението за кандидатурата на Лечков е на местната организация. Той обоснова личната си подкрепа за бившия кмет на Сливен, като отбеляза, че Лечков има перспективно и държавническо мислене и много от нещата, заложени в предишните му два мандата, се реализират сега.

Йордан Лечков заяви, че за управлението на общината е необходима цялостна и дългосрочна визия. По думите му, през неговото управление Сливен е била водеща община, с най-ниските данъци и такси за детски градини.

Той изтъкна, че е оставил една работеща администрация, която подготвила много проекти. Според него не трябва да се разчита само на европейски проекти или на държавата. „Работата на един кмет е да намира пари, ако няма“, смята той.

Според Лечков в настоящата кампания липсват дебати, а от страна на правителството се оказва „държавна подкрепа“ към кандидатите на управляващите, отваряйки процедури, санирайки блокове и т.н.

В листата за общински съветници на партията имало хора с различни професии с изключение на общински и държавни служители. Причината за това била, че хората се страхували да участват.

Предизборната кампания на ПП „Нова алтернатива“ е под мотото „Рестарт за Сливен“, а номерът в бюлетината е 22. / novaalternativa.bg

Видеозапис на пресконференцията е публикуван на страницата на БТА – Live http://www.bta.bg/bg/live/show/id/0_wqsniamq

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Сподели в социалните мрежи

Check Also

Николай Цонев: Подкрепям Слави, не се поддаде на изнудване

Николай Цонев: Подкрепям Слави, не се поддаде на изнудване

Статуквото се стъписа – не очакваше в ИТН да има хора, които не приемат бележки, …